Loopbaanbegeleiding aanbieden als werkgever

Meer dan ooit worden organisaties uitgedaagd om hun werknemers op de juiste manier te ondersteunen. Wil jij als werkgever jouw steentje bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling in jouw team? Wil je de motivatie en/of veerkracht bij jouw werknemers verhogen? Als werkgever kun je jouw medewerkers loopbaanbegeleiding aanbieden en het systeem van loopbaancheques promoten. We zetten alles op een rij.

Eén van de grootste uitdagingen van een werkgever is de motivatie van zijn medewerkers. Want hoe je het ook draait of keert, zelfs de beste people manager kan niet voorkomen dat mensen van zijn team een moeilijk periode hebben, te kampen hebben met een gebrek aan zelfvertrouwen, of uitkijken naar een andere job. Als goede manager is het welzijn van jouw werknemers een grote bekommernis. Zij zullen voor jouw organisatie kiezen of aan boord blijven indien je een interessant carrièrepad kan uittekenen en garanderen. Het inschakelen van een loopbaancoach kan hierbij een meerwaarde bieden. Je werknemers krijgen de mogelijkheid om hun talenten, kwaliteiten en toekomstige ideeën af te toetsen en zo een loopbaanplan uit te werken.
loopbaanbegeleiding

Is loopbaanbegeleiding iets voor jouw medewerkers?

Wanneer ontevredenheid en/of mismatches met de job niet uitgesproken worden, blijven deze vaak sluimeren. Het risico bestaat dat goede medewerkers, waarin je geïnvesteerd hebt, onverwachts vertrekken. De juiste coaching kan het gebrek aan communicatievaardigheden verhelpen en ervoor zorgen dat werknemers openbloeien. Maar er zijn uiteraard nog andere situaties waarbij jouw team baat heeft bij loopbaanbegeleiding:

• Je bent als organisatie snel gegroeid en/of geëvolueerd, met impact op de tijdsbesteding en het takenpakket van je medewerkers.
• De samenstelling van het team verandert of er is een nieuwe manager
• Je stelt andere verwachtingen aan de manier van aansturen van medewerkers
• Je medewerker is niet volledig mee met de nieuwste technologieën of evoluties in een vakgebied.
• Er is een wijziging in de privésituatie van een medewerker
• Je medewerker heeft nood aan een nieuwe uitdaging, wil groeien in zijn functie of zijn kwaliteiten op een andere manier inzetten.

Maak loopbaanvragen bespreekbaar en stimuleer je medewerkers om loopbaanbegeleiding te volgen. Zo kan je proactief handelen en word je niet te laat geïnformeerd wanneer belangrijke beslissingen al genomen zijn.
https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2018/01/img-career-progress-640x718.png
"The only way to do great work is to love what you do" - Steve Jobs

Waarom is investeren in loopbaanontwikkeling een win-win situatie?

Tijdens een loopbaantraject komen je medewerkers te weten wie ze zijn als werknemer, wat hun toegevoegde waarde is, welke sterke kanten ze nog meer kunnen ontwikkelen en wat hen mogelijk tegenhoudt. Inzicht en bewustwording stimuleert zelfstandigheid en motivatie.

Onderzoek wijst bovendien uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt, zelfs als de arbeidssituatie ongewijzigd blijft. Dankzij de coaching weten werknemers zich namelijk gesteund in hun ontwikkeling. En dat versterkt motivatie, betrokkenheid en werkplezier. Een win-win situatie dus.
Ga fluitend naar je werk

Voordelen van loopbaanbegeleiding voor jou als werkgever

1. Werknemers krijgen een beter inzicht in hun eigen sterktes en zwaktes. Hierdoor kunnen ze hun talenten nog beter inzetten, ontevredenheid sneller bijsturen, of zelfs mismatches zelf aankaarten.
2. Als werkgever leer je hoe je een aantal high potential medewerkers gemotiveerd kunt houden en hoe zij de toekomst in je bedrijf zien.
3. Werknemers vinden antwoorden op hun eigen twijfels en vragen. (Bijvoorbeeld iemand wenst al een tijdje door te groeien of van afdeling te veranderen, maar heeft daar toch vragen bij)
4. Hun communicatievaardigheden worden aangescherpt en werknemers durven bepaalde problemen aankaarten of leren hun wensen verwoorden.
5. Professionele loopbaan coaching verhoogt de motivatie en engagement bij je werknemers en draagt bij aan het welzijn op de werkvloer

Het einddoel van loopbaanbeleiding is een ontwikkelplan: een actieplan waarin de werknemer, bijgestaan door zijn coach, concrete manieren opsomt om hem/haar te steunen in zijn/haar competentieontwikkeling of om uitdagingen op het werk aan te pakken.

Voordelen van loopbaanbegeleiding voor jouw werknemer

1. Meer voldoening en energie uit het werk halen
2. Een beter inzicht in de eigen capaciteiten en talenten
3. Aanpak van faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen
4. Betere communicatie met zichzelf, het team en leidinggevende
5. Een betere work-life balance

Loopbaancheques financieren

De loopbaancheque is een ideaal middel om mensen zelf op zoek te laten gaan naar antwoorden op vragen in verband met hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Als werkgever kan je loopbaancheques als instrument inzetten om loopbaanbegeleiding te promoten bij jouw medewerkers. Je mag namelijk als 'derdebetaler' of sponsor fungeren en zo de cheques financieren. Werknemers kiezen zelf of, waar en wanneer ze loopbaancheques gebruiken. Het is niet de bedoeling dat de werkgever dit beslist. Tenslotte is loopbaanbegeleiding een middel om een inzicht te krijgen over waar hij/zij naartoe wil met zijn/haar loopbaan. Als werkgever betaal je het persoonlijk aandeel (40 euro per loopbaancheque) van je werknemer terug.
https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2021/08/GB-2-Copy.jpg

Jouw rol als werkgever in loopbaanbegeleiding

Steun jij als werkgever jouw medewerkers bij het realiseren van hun potentieel? Dan kun je hen op twee manieren helpen: via het systeem van loopbaancheques en het inschakelen van een externe loopbaancoach.

VDAB Loopbaan cheques

STAP 1 - In aanmerking en aanvragen?

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques.

Voorwaarde is wel dat je in Vlaanderen/Brussel woont en reeds minimum 7 jaar in loondienst of als zelfstandige werkt.

Je kan slechts 1 loopbaancheque per keer bestellen. Je kan een tweede loopbaancheque bestellen nadat je eerste 4 uur begeleiding afgerond zijn.

Geniet van een mooie korting

STAP 2 - Wat kost dit ?

In samenwerking met VDAB kunnen we uw werknemers de mogelijkheid bieden om dit loopbaancoachingstraject te betalen met de VDAB loopbaancheques.

U als werkgever betaalt hierdoor maar 40€ voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding met een effectieve waarde van 550€ en bespaart hierdoor dus 510€. Uw werknemer heeft nadien de mogelijkheid nog 3 extra uren te volgen voor 40€ met een effectieve waarde van 550€.

Ter distributie naar uw werknemers bezorgen we u een uitnodiging email/brief/handout met alle nodige context over loopbaanbegeleiding alsook informatie over hoe de VDAB loopbaancheques kunnen besteld worden met u als werkgever als derde betaler.

Maak een afspraak

STAP 3 - Kennismakings- gesprek

We bieden uw werknemers de mogelijkheid om gratis kort even ons mogelijk traject samen telefonisch af te stemmen. Is uw werknemer overtuigd dan plannen we de eerste sessie in.

De coaching kan gebeuren op uw bedrijf tijdens de uren of in een meer privé sfeer in onze praktijk te Mol.

Na onze sessies samen heeft de werknemer tot 12 maanden te tijd om een gratis nazorggesprek in te plannen.

Over mezelfGreet Borré
Professionele loopbaanbegeleiding

Enthousiast. Doelgericht. Empathisch. Vertrouwd. Plichtsbewust.

Ik ben een coach die heel doelgericht werkt. Ik ondersteun mensen bij het zoeken en stellen van doelen. Mijn doel is steeds om mensen in hun kracht te zetten. Ik ben een mensen mens, ik ben zeer sociaal en heb een innerlijke drive om mensen te helpen. Ik wil graag dat duwtje bij jou zijn om toch die juiste weg van het leven te nemen.

In 2019 werd bemiddelingspraktijk “Bemiddeling De Kempen” opgericht en ook deze ervaringen als erkend bemiddelaar neem ik heel graag mee in het begeleiden bij de loopbaanvraag.

Opleidingen

- Gecertificeerd professional coach loopbaanbegeleiding
- Erkend bemiddelaar Specialisatie in Familiebemiddeling
- Erkend bemiddelaar Specialisatie in Bemiddeling op sociaal gebied
- Erkend bemiddelaar Specialisatie in Burgerlijke en commerciële bemiddeling
- Gediplomeerd Neurolinguïstisch programmeren (NLP) consultant

Mijn aanpak

Ik luister heel graag naar verhalen van mensen. Met de nodige aandacht denk ik met je mee en zal ik je confronteren waar nodig. Dit natuurlijk zonder oordeel.

Ik ben wie ik ben en in mijn praktijk krijg je 100% Greet. Ik laat je thuis voelen in een veilige vertrouwde huiselijke omgeving. Door mijn open en vertrouwde houding kunnen we gemakkelijker gaan tot de diepere kern wat heel waardevol is voor een loopbaanbegeleidingstraject.

Ik leg heel graag verbanden met wat je me in het traject allemaal vertelt. Zo help ik je alles te verduidelijken en geeft dit meer helderheid.

Loopbaanbegeleiding zorgt dat je je bewust wordt van wat je drijft, je talenten en geeft je de mogelijkheid om bij jezelf te onderzoeken waarvan je energie krijgt. Het geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je zelf de uiteindelijke beslissingen zal maken over jouw leven.
https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2021/02/GB-Copy.png

loopbaanbegeleiding

Referenties

https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2021/02/NeleTips-160x160.jpg

“Door de begeleiding van Greet kwam ik tot bepaalde inzichten bij mezelf. Ik werd attent gemaakt op mijn alledaagse gedragingen waarvan ik niet wist dat ik zelf de kracht had om deze te wijzigen.

Door het bewust worden van deze kracht heb ik zelf na het warme begeleidingstraject vele zaken veranderd zodat er ruimte voor mezelf in de plaats kwam.”

Nele Tips

https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2021/11/heid-cools-160x160.jpg

“Mijn loopbaanbegeleiding bij Greet was een unieke ervaring en een proces van persoonlijke groei. Mijn zelfvertrouwen en energie is enorm gegroeid. Ik weet beter wie ik ben als persoon en wat ik wil op vlak van werk en privé en durf dit beter te benoemen. Greet is een fantastisch ervaren en gedreven persoon in haar vak, zij luistert zonder oordelen en zet gericht in op de persoon die ze voor haar heeft door de juiste opdrachten en tools mee te geven, hierdoor is mijn ‘ik ga misschien dit of dat’ veranderd naar het gewoon doen. Ik ben Greet hier enorm dankbaar voor dat door haar inzet ik als persoon zo enorm gegroeid ben.”

Heidi Cools

https://www.loopbaanbegeleidingdekempen.be/wp-content/uploads/2021/11/sas-160x160.png

“Ik kwam bij Greet terecht voor coaching om me te laten bijstaan bij de weder-opstart van mijn managers functie.Na een moeilijke periode persoonlijk, wilde ik een nieuwe goede start maken. Greet heeft me hierin prima begeleid. Ze gaf me tips mee om me sterker te maken. Haar jarenlange ervaring als bedrijfsleider kwam me echt tegemoet in bepaalde zaken en gaven me een enorme drive om er terug voor te gaan. Aarzelend begonnen aan het traject, maar nu zou ik zeggen zeker niet twijfelen en jezelf deze tijd gunnen, De beste investering.”

John Sas

"To know how to do something well is to enjoy it" - Pearl S. Buck

Contacteer mij

Samen starten we jouw loopbaanbegeleidingstraject

  Greet Borré
  Adres
  St Ritastraat 31
  2400 Mol
  Bel mij
  Tel: 014 31 80 40
  Email
  info@loopbaanbegeleidingdekempen.be